Vecsernye

 2009.07.22. 10:02

Tisztelettel köszöntöm a Kedves Olvasót!

 

Mai különleges, zamatos szavunk ismételten kapcsolódik az egyházhoz. Szemfülesebb olvasóink már felfedezhettek e hasábokon egy másik kifejezést, amely kapcsolódik a papok gusznyájához (szeretném felhívni a figyelmet arra, mily rettenetesen ügyesen forgatom azon szavakat, melyek korábban már osztatlan sikert arattak jelen oldalakon, egyszóval szenzációs a szókincsem).

 

Nos, az öntömjénezés után, lepattantam a magas lóról, és vissza is kanyarodnék az eredeti felvetésre, nevezetesen a vecsernyére. Epekedve várom a megfejtéseket és észrevételeket, mindenkit buzdítok, hogy ne fogja vissza magát, árasszon el minket az áhított tudás hömpölygő folyamával.

 

Címkék: vecsernye

A bejegyzés trackback címe:

https://izesmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr881255983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zikapolis 2009.09.21. 20:43:22

Ez egyértelmű: az orosz (szláv) "vecserj" szó estét jelent (dobrij vecserj = jó estét), a "vecsernyij" szó pedig esti, estéli jelentéssel bír, igaz, ez hímnemben van, nőnemű formája vecsernyájá...
süti beállítások módosítása