Gusznya

 2009.07.21. 10:22

Kedves Mindenki!

 

A hétvégén volt szerencsém részt venni egy lakodalomban, ahol a párommal együtt jelentünk meg. Az alábbi mondat az egyik örömanya szájából hangzott el, amikor Kedvesem ruháját méltatta.

- Ej, be szép kis gusznyád van!

Ez a dicséret örömmel töltött el, hiszen azonnal kedvenc blogomra (erre itt) és kedvenc olvasóimra (mind az egy, az is én vagyok) gondoltam. Remélem mindenkit rettentő megelégedéssel tölt el, hiszen újabb mesteri szó került a terítékre.

További szép napot!

Címkék: gusznya gúnya

A bejegyzés trackback címe:

https://izesmagyar.blog.hu/api/trackback/id/tr481255981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fozó 2009.07.22. 10:10:20

Így önmagában még nem hallottam sosem. Amit viszont többször, az a gesznye-gusznya kifejezés, ami szakadt ruhát vagy toprongyos öltözéket jelent. Kizárásos alapon a gusznya vagy szakadtat vagy ruhát jelent.

Kedvesed ismerve nem kérdés melyik a helyes választás:)

GHud · http://izesmagyar.blog.hu 2009.07.22. 10:21:32

Üdv!

Nos, valóban, Kedvesem meglehetősen helyre kis menyecske volt abban az időpontban (és mindig az, mielőtt valaki félreérti), valamint az is igaz, hogy a gúnyát, gusznyát a kissé viseltes öltözékre alkalmazzák. Ennek ellenére a lakodalmon elhangzott szövegkörnyezetben mindenképpen arra gondoltam, hogy ez dicséret, amellyel ruházatát az örömanya illette.
süti beállítások módosítása